Kring West-Brabant KNHS
 Wij zijn er voor onze leden! 

Wedstrijden aanvragen.

Wedstrijden aanvragen
Elke wedstrijdorganisatie dient de gewenste wedstrijden zelf aan te maken in Mijn KNHS.
Deze aanvragen worden in een  totaaloverzicht geplaatst met wedstrijdaanvragen in de regio Noord Brabant. Dit overzicht (conceptkalender) wordt gepubliceerd  op de website van de KNHS regio Noord Brabant.
Wedstrijdorganisatoren hebben dan inzicht in de vergelijkbare wedstrijden die op dezelfde wedstrijddag verreden worden in de omgeving en hebben een mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen naar een andere datum of om met andere organisaties in overleg te gaan over wie wat wanneer organiseert.
Doel: een wedstrijdkalender waarbij alle organisaties voldoende aanmeldingen krijgen om de wedstrijd te kunnen organiseren. Het is dus de verantwoording van elke wedstrijdorganisatie om zelf regelmatig het totaaloverzicht met wedstrijden te controleren.
Vervolgens geeft  de regiosecretaris aan dat de ingediende wedstrijden vrij gegeven kunnen worden voor verdere bewerking. De wedstrijdorganisatie kan dan het vraagprogramma verder invullen tot en met de status goedgekeurd.
Kijk hier voor een instructiefilmpje voor het aanvragen van een evenement in Mijn KNHS en het indienen en invullen van de wedstrijdrubrieken van dit evenement in Mijn KNHS.


Selectiewedstrijden
Verenigingen die in aanmerking wensen te komen voor een selectiewedstrijd kunnen dat aangeven in de aanvraag maar de regiosecretaris geeft, na overleg met de kringen, aan de KNHS door welke wedstrijden als selectiewedstrijd aangewezen zijn en zorgt ervoor dat die organisaties alle  voorwaarden krijgen die verbonden zijn aan een selectie wedstrijd.
De selectiewedstrijden worden vervolgens als apart tabblad opgenomen in de wedstrijdkalender op deze pagina.
Data voor aanvragen wedstrijden
Wedstrijdaanvragen voor het indoorseizoen (01-10 tot en met 31-03) kunnen ingediend worden tussen 01 en 31 mei. In de maand juni is er, op basis van de conceptkalender, de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen. In de 2e week van juli is de wedstrijdkalender dan definitief.
Wedstrijdaanvragen voor het outdoor seizoen (01-04 tot en met 30-09) kunnen ingediend worden tussen 01 en 30 november. In de maand december is er, op basis van de conceptkalender, de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen. In de 2eweek van januari is de wedstrijdkalender dan definitief.


Administratieve heffingen bij aanvragen en wijzigingen voor wedstrijden in het lopende seizoen
Met ingang van 01 oktober 2021 wordt door de Regio bij een nieuwe aanvraag of wijziging in de definitieve wedstrijdkalender administratieve kosten in rekening gebracht.
Procedure:

  • Eerst toestemming vragen van eigen en aangrenzende Kringen
  • Met de afschriften van toestemming, melden bij het algemeen secretariaat van de Regio
  • Aanvragen van een (extra) wedstrijd, administratieve kosten € 25,-
  • Bij wijzigingen, en/of toevoegen van rubrieken, klasse en/of categorieën en afzeggen van wedstrijden etc. wordt een bedrag van € 25,- per wedstrijddag in rekening gebracht
  • In geval van toevoegen van alleen impulsrubrieken wordt per wedstrijddag een bedrag van € 10,- in rekening gebracht
  • Bij afzeggingen van wedstrijden bij bijvoorbeeld zeer slechte weersomstandigheden en bij hoge uitzondering zullen deze afzeggingen kosteloos worden doorgevoerd
  • De vereniging ontvangt een nota van de penningmeester van de Regio en na betaling zal er door de secretaris van de Regio akkoord worden gegeven aan de KNHS te Ermelo