KNHS
Kring West Brabant

Terug

Piet Rockx uit Wouwse Plantage is al jaren zeer betrokken bij allerhande zaken rondom paarden en pony’s in Brabant.
Vanaf 1980 is hij Jury B/L dressuur, sinds 1994 is hij betrokken als jurylid teamdressuur en vanaf 2003 kwam daar ook nog een rol als federatievertegenwoordiger cat 2/3 bij.
Piet is meer dan 25 jaar actief geweest in de begeleiding van jeugdruiters vanuit de NKB, tegenwoordig valt dit werk onder de vlag van KNHS Jeugd en Ponyzaken.
Piet is de drijvende kracht geweest achter de succesvolle ponycarrière van zijn kinderen, met name die van dochter Jolanda die momenteel actief in de landelijke dressuur met haar paard. Hij is nog steeds een grote motivator en een trouwe fan langs de kant voor haar. Vanuit de passie die hij als fanatieke ponyruiter-ouder had is hij in 1988 aangetreden als bestuurslid van PC De Plantageruiters. Vanaf 1991 tot heden vervuld hij de rol als voorzitter van deze vereniging.
Om de ponyruiters de gelegenheid te geven binnen de vereniging door te stromen naar de paarden zijn deze in 2005 toegevoegd en gaat de vereniging verder als RSV de Plantageruiters.
Mensen in West-Brabant kennen Piet als één van de ponymeters. Sinds 2 jaar heeft hij een nieuwe hobby gevonden in het opfokken van talentvolle pony’s, waarmee hij jeugdruiters de kans wil geven om over kwaliteitsvol materiaal te beschikken. De activiteiten van RSV de Plantageruiters zullen in 2017 afgebouwd worden, waardoor voor Piet het moment komt dat hij zich zal focussen op andere activiteiten binnen de paardensport en zijn jonge pony’s.
Wij feliciteren hem met zijn bronzen speld en wensen hem veel succes in de toekomst.
Bedankt Piet!