KNHS
Kring West Brabant

Binnen de kring zijn er een aantal activiteiten, sommige hiervan worden verzorgd door de Kring zelf, andere in nauwe samenwerking met leden van onze kring.

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de activiteiten.

LEUK EN INFORMATIEF

Teamkampioenschappen

concflorteamcde-jan2015

Jaarlijks worden de clubkampioenschappen voor pony’s georganiseerd.
Voorselecties vinden per kring plaats, waarna de afgevaardigde verenigingen tijdens de regioclubkampioenschappen tegen elkaar strijden. Deze regioclubkampioenschappen worden jaarlijks medio januari georganiseerd.
Iedere vereniging kan hier aan deelnemen. Een vereniging moet diverse onderdelen afleggen:
- een viertal proef,
- 2 individuele dressuurproeven,
- 2 springparcoursen
Combinaties moeten een hoogte van minimaal 60cm kunnen springen.
Een team kan bestaan uit minimaal 4 en maximaal 7 combinaties.
Het vraagprogramma staat op de website van KNHS regio Brabant.
Kring West-Brabant zorgt ervoor dat tijdens de kringselecties geen combinaties met lege handen naar huis gaat en heeft dan ook voor iedere combinatie een leuke attentie in petto.
Voor meer inlichtingen: secretariaat@kringwestbrabant.nl

Rijderscursus
Ieder jaar organiseert kring West-Brabant de Rijderscursus. Alle combinaties uit de kring kunnen hieraan deelnemen, jong en oud. Voor zowel de disciplines dressuur als springen is het mogelijk 5 lessen te volgen bij een erkend instructeur met binnenmanege. Het is een zeer leerzame cursus, die in het winterseizoen plaatsvindt.
Ook instructeurs kunnen zich hiervoor aanmelden indien zij kunnen beschikken over een binnenmanege. Zodat er ook een wisselend aanbod aan instructeurs kan ontstaat die de lessen verzorgen.
Voor meer inlichtingen: Babette Jochems, rijderscursus@hotmail.com

Tevens zijn wij op zoek naar een nieuwe sponsor voor de rijderscursus.

Eventingtraining

jp0

In het voorjaar wordt jaarlijks een eventingtrainig georganiseerd. Deze is toegankelijk voor alle combinaties uit de kring die een parcours op B-niveau kunnen springen. Drie dagen wordt op een wisselende lokatie gedurende anderhalf uur in groepjes van vijf combinaties geoefend. Een bodyprotector voor de ruiter en goede beenbeschermers voor paard of pony zijn verplicht!
Voor meer inlichtingen: Babette Jochems, rijderscursus@hotmail.com

Diploma Rijden
Diploma rijden is voor alle kinderen die lid zijn van de KNHS kring West-Brabant van 6 tot en met 12 jaar.
Het diplomarijden zijn leuke en leerzame activiteiten, bedoeld voor (beginnende) ponyruiters. Het zijn opleidingstrajecten, zowel op het gebied van rijden, als in de omgang met en de verzorging van pony’s.

Op rijtechnisch gebied bereidt het diplomarijden kinderen voor op het rijden van Bixie Rubrieken (dressuur en springen) en het ruiterbewijs. Op het gebied van PaardenWelzijn leren kinderen onder andere hoe zij met de pony moeten omgaan, hoe een pony gehuisvest moet worden, hoe zij een pony het beste kunnen voeren en wat zij moeten doen als de pony ziek is.
Het diploma rijden is onderverdeeld in de volgende niveaus:
Veulendiploma
A-diploma
B-diploma
C-diploma
Voor meer informatie: Nicole Vergouwen, ponydressuur@kringwestbrabant.nl

Pony meten
Jaarlijks moeten alle pony’s tot en met 8 jaar gemeten worden. Op een aantal centraal gelegen plaatsen komen ieder jaar rond januari/februari ponymeters langs. Tijdens deze dag vinden plaats: chipcontrole, meten, administreren gegevens.
Dit zorgt ervoor dat alle combinaties met een gerust hart op concours kunnen gaan.
Kring West-Brabant heeft de volgende ponymeter;
Jac Moerings, Oud Gastel: 0165-511290

EN LEUK EN GEZELLIG

Zeskamp
Traditiegetrouw wordt er een zeskamp voor ponyruiters georganiseerd. Alle ponyclubs uit de kring kunnen hieraan deelnemen. Deze dag is er een diversiteit aan spellen. De zeskamp wordt elk ONEVEN jaar georganiseerd. Er worden verschillende prijzen uitgereikt: Mooiste mascotte en beste team.
Voor inlichtingen: secretariaat@kringwestbrabant.nl

Kringfeest
De laatste vrijdagavond van September staat sinds 2015 gereserveerd voor een avond gezelligheid, huldigingen, feestje, dansje, muziek, hapje enz enz.

Het huldigen van alle kampioenen in de disciplines dressuur, springen en eventing tussen 1 oktober vorig jaar en 30 september dit jaar vindt die avond plaats.
Gehuldigd worden alle kringkampioenen, indoor en outdoor, alle Brabantse/Regio kampioenen en alle podiumplaatsen (1,2 of 3e prijs) van het nationaal kampioenschap (KNHS of Hippiade) én het Europees kampioenschap.